De gemeente Zuidplas heeft besloten de Burgemeester Vogelaarsingel te reconstrueren. Een prima zaak, zeker omdat het bestaande fietspad wordt verbreed naar 2.70 meter. Als Fietsersbond Zuidplas zijn we echter in het geheel niet te spreken over het feit dat de gemeente het asfalt fietspad gaat vervangen door tegelverharding.

Tegelverharding is een stuk minder comfortabel dan asfalt en ongeveer even duur in aanleg en onderhoud. In 2011 hebben we de gemeente al een notitie namens de Fietsersbond aangeboden, waarin met duidelijke argumenten is aangegeven dat asfaltverharding voor fietsers veel comfortabeler en veiliger is dan tegels. Wethouder Hazelebach gaf toen aan dat – daar waar mogelijk – tegelverharding in fietspaden zou worden vervangen door asfalt. Hier pleit de landelijke Fietsersbond ook al jaren voor.

De gemeente geeft aan dat in dit geval tegels goedkoper zijn en beter te onderhouden vanwege een verschil in zetting. Geen onredelijke argumenten, maar een echte onderbouwing ontbreekt.

Zie ook:
Eerder bericht van de Fietsersbond over de put
Gemeente Zuidplas: herinrichting Burgemeester Vogelaarsingel
Voorlopig ontwerp 2013

 

Loading
Kaart in het midden plaatsen
Verkeer knop
Fietsend
Transit
Google MapsBereken route
Deel dit bericht