Een informele bijeenkomst voor leden en niet-leden.
Maandag 23 oktober 2017 – 20.00 uur
Zorgcentrum de Meander in Nieuwerkerk aan den IJssel, ingang Boslaan 1

Iedereen is welkom op deze informele en informatieve bijeenkomst. Ook niet-leden. Kom langs voor een kop koffie of thee in de eerste editie van het fietscafé!
Met bijdrage van onze speciale gast Henk Hendriks, adviseur stad en regio Fietsersbond Zuid-Holland. Henk vertelt over zijn werk en over de Snelfietsroute Rotterdam – Gouda en over wetgeving voor nieuw soort fietsen als de snelle e-bikes.

De bijeenkomst begint met een algemene ledenvergadering van 15 minuten waarbij iedereen mag aanschuiven. Aansluitend zijn er presentaties. We hopen op uw komst! Meld u aan via zuidplas@fietsersbond.nl.

Programma Fietscafé:

Algemene ledenvergadering
De avond begint met een kleine kennismaking met de Fietsersbond: wie zijn we, wat doen we, hoe doen we dat en heeft dat resultaat?

Snelfietsroute
We bespreken het fenomeen snelfietsroute. Vooral de snelfietsroute Rotterdam – Gouda, waar momenteel door diverse partijen hard aan wordt gewerkt. Wat is zo’n snelfietsroute eigenlijk en aan welke eisen moet zo’n route voldoen? Interessant is de tracékeuze, waar wij als Fietsersbond bij betrokken zijn.

Nieuwe soorten (e-)fietsen
Waar je vroeger dames-, heren- en kinderfietsen had, zijn daar nu andere soorten bijgekomen, zoals de E-bike. Met de daarbij behorende snelheidsverschillen. Henk Hendriks gaat in op het standpunt van de Fietsersbond en op de wettelijke regels.

Aanmelden Fietscafé

Deel dit bericht