De polders en de dorpen zijn per fiets goed te verkennen. De fiets is een ideale manier om van de gevarieerde landschappen te genieten. Hieronder een aantal routes die door de Fietserbond Zuidplas en diverse organisaties voor u zijn samengesteld. U vindt ze op http://www.mooizuidplas.nl/fietsroutes/.

Route 1: Nieuwerkerk (Hitland) – Moordrecht – Zuidplaspolder – Nieuwerkerk (31 km)
Deze route loopt van Ver Hitland in Nieuwerkerk aan den IJssel langs de Schielands Hoge Zeedijk naar  Moordrecht en vervolgens langs de Oostpolder naar het Weegje en dwars door de polder via de zuidelijke dwarsweg terug naar Nieuwerkerk aan den IJssel.

Route 2: Zevenhuizen – Moerkapelle – Zevenhuizerplas – Zevenhuizen (23 km)
Deze route loopt van Zevenhuizen langs de Ringvaart naar Moerkapelle. Vervolgens langs de Rotte en het Korenmolengat onderlangs de Zevenhuizerplas en via Nesselande langs de Ringvaart weer terug naar Zevenhuizen.

Route 3: Moordrecht – Moerkapelle – Zevenhuizerplas – Nieuwerkerk – Moordrecht ( 37 km)
Deze route loopt van Moordrecht langs de Oostpolder, ‘t Weegje en Waddinxveen naar Moerkapelle. Van Moerkapelle langs de Rottemeren en de Roeibaan naar Oud Verlaat. Vervolgens om de Zeverhuizenplas heen via Nesselande en Nieuwerkerk aan den IJssel weer terug naar Moordrecht.

 

Deel dit bericht