De Fietsersbond organiseert ‘Fietsstad2018’, een landelijke verkiezing waarbij fietsers gevraagd wordt naar hun ervaring met het fietsen in hun eigen gemeente. Daarvoor kunnen alle fietsende Nederlanders van 1 maart tot en met 31 mei 2017 een eenvoudige online enquête invullen op fietsstad2018.nl.

De gemeente Zuidplas roept haar fietsers op deze enquête in te vullen. “De resultaten zullen ons helpen om ons fietsbeleid gericht te verbeteren. Wij zijn erg benieuwd hoe de fietser onze gemeente waardeert.”

Als fietsers de enquête invullen dragen zij niet alleen bij aan een beter fietsklimaat, maar maken ze ook kans op het winnen van een elektrische fiets. Via de online enquête op www.fietsstad2018.nl vult men specifiek gericht op de eigen gemeente 23 vragen in over het fietsklimaat in de gemeente. De campagneperiode loopt van 1 maart tot en met 31 mei 2017.

In het najaar van dit jaar zullen de winnaars bekend gemaakt worden.

“Met Fietsstad2018 willen we zowel grote als kleine gemeentes in het zonnetje zetten en de kwaliteit van het Nederlandse fietsbeleid verder verbeteren, aldus Saskia Kluit directeur van de Fietsersbond. “Wij roepen iedereen die fietst op haar rol te pakken en te stemmen op fietsstad2018.nl. Laten we samen optrekken naar een goed fietsklimaat in heel Nederland.”

Over de Fietsersbond
De fietsersbond is een moderne belangenbehartiger die de stem van de fietser vertolkt op de plek waar deze niet te horen is. Dat kan aan tafel bij de wethouder of minister zijn, maar ook bij fietsfabrikanten en op straat. De fietsersbond verbindt fietsers door hun belangen te behartigen, het geven van consumenteninformatie en het aanbieden van diensten waarmee de fietsers comfortabel op weg kunnen.

Deel dit bericht