De Fietsersbond Zuidplas organiseert op zaterdag 1 november aanstaande een fietsverlichtingsactie. Iedereen kan gratis zijn fietsverlichting laten repareren. Eventueel benodigde onderdelen zijn ter pekke verkrijgbaar voor een klein prijsje. Voor gratis reparatie of informatie staat de Fietsersbond van 13.00 tot 16.00 uur op het Raadhuisplein in Nieuwerkerk aan den IJssel. De actie maakt deel uit van de campagne ‘ik wil je zien’.

Ik wil je zien
Jongeren fietsen vaak in het donker en lang niet altijd met licht. Het kan knap lastig zijn om te zorgen dat je fietsverlichting altijd werkt, zo weet de Fietsersbond uit ervaring. Daarom deze reparatieactie en een campagne om te zorgen dat mensen elkaar aansporen en helpen om te fietsen met licht. ‘Ik wil je zien’ is het motto van de campagne. Want fietsen met licht is relaxed. Zo kom je veilig en zonder boete thuis.

Goede verlichting
Op www.ikwiljezien.nl is meer te vinden over goede fietsverlichting, regels en boetes.

Over de Fietsersbond
‘Ik wil je zien’ is een campagne van de Fietsersbond, financieel mogelijk gemaakt door het ministerie van Infrastructuur en Milieu. De Fietsersbond werkt hierbij o.a. samen met de Regionale Organen Verkeersveiligheid, gemeenten, VVN, fietsenstallingen, de fietsvakhandel en leveranciers van fietsverlichting.

De Fietsersbond is de grootste belangenvereniging van fietsers in Nederland met meer dan 35.000 leden en 1500 actieve vrijwilligers. De afdeling Zuidplas overlegt regelmatig met de gemeente over het verbeteren van fietsroutes en fietsvoorzieningen.

Deel dit bericht