Fietsersbond repareert fietsverlichting

De Fietsersbond afdeling Zuidplas organiseert op zaterdag 27 oktober 2012 tussen 13.00 en 17.00 uur een fietsreparatieactie. Iedereen kan gratis zijn fietsverlichting laten repareren. Ook geeft de Fietsersbond handige reparatie- en aankooptips. Voor gratis reparatie of informatie staat de Fietsersbond op het Raadhuisplein (zijde gemeentehuis) in Nieuwerkerk aan den IJssel. De actie maakt deel uit van de campagne ‘ik wil je zien’.

 

Ik wil je zien

Jongeren fietsen vaak in het donker en lang niet altijd met licht. Het kan knap lastig zijn om te zorgen dat je fietsverlichting altijd werkt, zo weet de Fietsersbond uit eigen ervaring. Daarom deze reparatie acties en een campagne om te zorgen dat mensen elkaar aansporen en helpen om te fietsen met licht. ‘Ik wil je zien’ is het motto van de campagne. Want fietsen met licht is relaxed. Zo kom je veilig en zonder boete thuis. En houd je geld over om samen leuke dingen te doen.

 

Win

Iedereen kan vanaf de website www.ikwiljezien.nl een persoonlijke ‘ik wil je zien’ boodschap versturen. Met de speciale app maak je van je eigen foto een ‘ik wil je zien’ poster. Die kun je aan iemand e-mailen of posten op Facebook. Zo maak je kans op gratis fietslampjes, kortingsbonnen of een van de andere prijzen.

 

Goede verlichting

Op www.ikwiljezien.nl is informatie te vinden over goede fietsverlichting. Ook is hier informatie te vinden over regels en boetes.

 

Over de Fietsersbond

‘Ik wil je zien’ is een campagne van de Fietsersbond, financieel mogelijk gemaakt door het ministerie van Infrastructuur en Milieu. De Fietsersbond werkt hierbij o.a. samen met de Regionale Organen Verkeersveiligheid, gemeenten, VVN, fietsenstallingen, de fietsvakhandel en leveranciers van fietsverlichting. Een overzicht van alle partners vindt u op www.ikwiljezien.nl.

 

De Fietsersbond is de grootste belangenvereniging van fietsers in Nederland met meer dan 35.000 leden en 1500 actieve vrijwilligers. De afdeling in [plaats] overlegt regelmatig met de gemeente over het verbeteren van fietsroutes en fietsvoorzieningen. Mensen die tijdens de verlichtingsactie lid worden van de Fietsersbond, krijgen als welkomstgeschenk een verlichtingsset ter waarde van € 19,95 cadeau.

Deel dit bericht