Paul Zuidgeest neemt u mee op deze bijzondere reis tijdens een gratis lezing. Kom langs. De koffie staat klaar.

Datum en tijd: Dinsdag 16 april 2019, 19:30 uur
Locatie: de Meander, Boslaan 1 Nieuwerkerk aan den IJssel, gemeente Zuidplas

Aanmelden: zuidplas@fietsersbond.nl

Alles achterlaten en vertrekken, het grote avontuur en de ultieme vrijheid tegemoet. Voor velen een droom, maar Paul Zuidgeest doet het. Samen met een Belgische vrouw die hij nauwelijks kent, stapt hij in Rotterdam op de fiets met als einddoel Singapore.

Tijdens de lezing van ca. 1,5 uur neemt Paul u mee op hun reis: het ‘douchen’ tussen de dolfijnen in de Zwarte Zee, de enorme gastvrijheid in Iran, het eindeloze wachten in Turkmenistan, de indrukwekkende steden van de Zijderoute en de bijzondere eetgewoonten op het platteland van China. Dit alles komt voorbij en gaat gepaard met ruim 200 beelden.

Eenmaal in Singapore aangekomen, zit de reis er nog niet op. Op één van de grootste containerschepen die er in de wereld bestaan, varen ze van daaruit in drie weken terug naar huis. Dat blijkt een reis op zich…

Paul Zuidgeest (1971) is al vanaf jongs af aan gefascineerd door reizen per fiets. Een zwervend bestaan met een tentje achterop vindt hij ook vandaag nog steeds de mooiste manier om een nieuw land en haar inwoners te leren kennen. Tijdens één van zijn vele tochten begon langzaam zijn droom te groeien. Niet meer na drie weken huiswaarts moeten keren, maar ‘oostwaarts’ blijven fietsen tot je niet meer verder kunt.

Paul is in september 1996 afgestudeerd als landschapsarchitect aan de Wageningen Universiteit. Na anderhalf jaar bij een ingenieursbureau in midden-Limburg gewerkt te hebben, ging hij in 1998 aan de slag bij de gemeente Rotterdam. In de avonduren studeerde hij in die jaren architectonische vormgeving aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag, waaraan hij in 2004 afstudeerde. Paul heeft sinds 2008 zijn eigen landschapsarchitectuurbureau in Rotterdam.

www.BoekOostwaarts.nl

Deel dit bericht