Met ingang van 19 juli is het 2 kilometer lange provinciale fietspad in de Eendragtspolder in Zevenhuizen opengesteld voor fietsverkeer. Het fietspad loopt vanaf het Zuideinde tot aan de parkeerplaats langs de Middelweg, vlakbij Oud-Verlaat.

Het is een schakel in de verbinding tussen Zevenhuizen en Rotterdam. Het fietspad is een goed alternatief voor de smalle Middelweg in Zevenhuizen. Wethouder Bosman van de gemeente Zuidplas was de eerste die van het fietspad gebruik maakte. Klik hier om het filmpje te bekijken dat hierover gemaakt werd.

Duurzame materialen

De ruim zestien meter lange brug in het fietspad is gemaakt van het duurzame materiaal composiet, een kunststof versterkt met vezels. De brug is onderhoudsvrij en gaat in principe eeuwig mee. Het fietspad is verhard met flexibel asfalt, dat oneffenheden in de ondergrond goed kan opnemen zonder te scheuren.

Gefinancierd door de provincie Zuid-Holland

Het fietspad is gefinancierd door de provincie Zuid-Holland. De provincie vindt het belangrijk om ruim baan te geven aan fietsers. Dat is goed voor de leefbaarheid en de bereikbaarheid in de regio.

Bron: http://www.eendragtspolder.nl

Bekijk de film over dit fietspad:

Deel dit bericht