De gemeente Zuidplas doet onderzoek naar de onveilige fietslocaties en het verbeteren van de fietsveiligheid in Zuidplas.

Het onderzoek wordt op verzoek van het ministerie van Infrastructuur & Milieu door gemeenten in het hele land gedaan. Samen met met de lokale afdelingen van de Fietsersbond, Veilig Verkeer Nederland en de Politie wil de gemeente met dit onderzoek fietsen in de Zuidplas veiliger maken en het aantal fietsongevallen laten dalen. Dit doet de gemeente door gevaarlijke fietslocaties in beeld te brengen en vervolgens voor de meest gevaarlijke fietslocaties maatregelen te nemen.

Bij het samenstellen van de lijst van onveilige fietslocaties vragen wij uw hulp. U, als bewoner van Zuidplas en dagelijkse gebruiker van de wegen en fietspaden in de gemeente, weet als geen ander waar deze onveilige fietslocaties te vinden zijn. Daarom vragen we u om een korte digitale vragenlijst in te vullen. Het invullen van de vragenlijst kost u ongeveer 5 minuten. Antwoorden worden anoniem geregistreerd. De vragenlijst kunt u tot en met 14 februari 2015 invullen.

Begin maart is het onderzoek ‘Lokale aanpak veilig fietsen’ afgerond, met maatregelen voor de 20 onveiligste fietslocaties in de gemeente Zuidplas.

Namens de gemeente Zuidplas, alvast hartelijk dank voor het invullen van de vragenlijst!

Meer informatie over de Lokale aanpak veilig fietsen? Kijk op de site van VNG.

Vul uiterlijk 14 februari 2015 de enquete in.

Deel dit bericht